kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1233]

Sernik mieszany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny, prosty w przygotowaniu sernik. Sernik zrobiłam bez użycia maki i jest słodzony ksylitolem. Polecam.

Sernik mieszany

Składniki:

Sernik mieszany

 

  • 500 g twarogu półtłustego
  • 2 op jogurtu naturalnego ( 400 g każdy )
  • 240 g jogurtu naturalnego greckiego
  • 3 jajka
  • 3/4 szkl ksylitolu
  • 3 - 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 2 budynie śmietankowe ( po 40 g każdy )
  • tortownica o śr 28 cm
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Sernik mieszany
Jogurtu naturalne przekładamy na sitko i odsączamy przez 1 godzinę. Odsączone jogurty przekładamy do miski i dodajemy twaróg, blendujemy. Do masy dodajemy resztę składników i mieszamy do połączenia.

Blaszkę wkładamy papierem do pieczenia i wkładamy do niej masę serową.

Piekarnik rozgrzewamy i wkładamy blaszkę z ciastem. Pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut.

Upieczone ciasto studzimy w uchylonym piekarniku.