WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 746]

Sernik kajmakowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny, delikatny w smaku sernik kajmakowy na ciasteczkowym spodzie, z kajmakiem i płatkami migdałów.

Sernik kajmakowy

Składniki:

Sernik kajmakowy

 

  • 200 g ciasteczek pełnoziarnistych
  • 100 g masła
  • 600 g sera zmielonego
  • 230 g masy kajmakowej
  • 100 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 50 g masła
  • 3 jajka
  • 2 czubate łyżki mąki
  • masa kajmakową
  • płatki migdałów

Sposób przygotowania:

Sernik kajmakowy
Ciasteczka kruszymy na drobno i mieszamy z masłem. Wygniatamy nimi spód tortownicy i wstawiamy do lodówki. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowy. Cały czas mieszając dodajemy jajka, a następnie masę kajmakową i stopniowo mąkę oraz ser. Masę przelewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Studzimy w piekarniku. Po ostudzeniu na wierzch wylewamy masę podgrzaną kajmakową i posypujemy uprażonymi płatkami migdałów.