Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem gruszkowym
Białka ubijamy z cukrem, potem stopniowo dodajemy żółtka i mąki przesiane z proszkiem i kakao. Przelewamy do tortownicy i pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na pół.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Dodajemy pokrojone w małe kawałki gruszki, mieszamy i przekładamy ciasto.
Masło rozpuszczamy z cukrem, dodajemy kakao i po lekkim przestudzeniu, polewamy ciasto i posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczy.
Podajemy po zastygnieciu w lodówce.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Dodajemy pokrojone w małe kawałki gruszki, mieszamy i przekładamy ciasto.
Masło rozpuszczamy z cukrem, dodajemy kakao i po lekkim przestudzeniu, polewamy ciasto i posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczy.
Podajemy po zastygnieciu w lodówce.