Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z galaretką i owocami
Przygotowujemy foremkę w której będziemy przygotowywać sernik, Ja użyłam keksówki którą wyłożyłam folią spożywczą, tym sposobem będzie łatwiej wyciągnąć sernik w całości :) Biszkopty kruszymy, następnie układamy kilka całych, We wrzącej wodzie rozpuszczamy 4 łyżeczki żelatyny, studzimy. Serki homogenizowane wyjmujemy do miseczki, wlewamy wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę serową wlewamy do foremki i wkładamy na 10 min do zamrażalnika, w tym czasie kroimy brzoskwinie i rozpuszczamy jedną galaretkę (ja wybrałam zieloną, rozpuściłam ją w 300 - 350 ml wody). Kiedy masa serowa nam stężeje układamy brzoskwinie i wkładamy do zamrażalki do czasu aż galaretka nam nie ostygnie, w tym czasie przygotowujemy kolejna galaretkę (wybrałam niebieską). Wlewamy pierwszą warstwę galaretki i ponownie wkładamy do zamrażalnika na około 15 minut, kiedy stężeje wlewamy drugą zimną tężejąca galaretkę. Tak przygotowany sernik wkładamy do lodówki na około 4 godziny aby wszystko dobrze stężało. Podajemy z bitą śmietaną Smacznego