Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z granatem
Herbatniki kruszymy na jak najdrobniejsze części (ja do tego używam robota kuchennego) łączymy z roztopioną margaryną. łączymy w jednolitą masę i wykładamy na tortownicę ugniatamy czymś płaskim by uzyskać równą powierzchnię. Odstawiamy do lodówki albo zamrażarki by stwardniało. Ser łączymy z roztopioną margaryną i dzielimy na trzy równe części. Do każdej z trzech części sera dodajemy jedną przestudzoną galaretkę rozrobioną z połową wody zalecaną na opakowaniu. Do każdej galaretki możemy dodać po jednej łyżce cukru. Sernik będzie słodszy. Na schłodzony spód wylewamy pierwszą część sera i odstawiamy do stężenia w lodówce. Podobnie postępujemy z następnymi warstwami. Na ostatnią wysypujemy kuleczki granatu i po zastygnięciu zalewamy niebieskimi galaretkami z pomniejszoną ilością wody o 0.5l
Donnna
ewelina.mn
W kauflandzie są niebieskie galaretki na pewno :)