Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Sernik na zimno z porzeczkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sernik który bardzo smakuje dzieciom.

Sernik na zimno z porzeczkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sernik na zimno z porzeczkami

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z porzeczkami
Biszkopty nasączamy w herbacie. Układamy na blasze. Galaretkę cytrynową przygotowujemy z 2/3 wody jak w przepisie czyli 350ml i dwiema łyżkami żelatyny. Można dodać trochę cukru jeśli ktoś lubi słodszy sernik. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie mieszamy z połową sera. Drugą połowę sera łączymy z rozpuszczonymi 2 łyżeczkami żelatyny i czarnymi porzeczkami, z odrobiną cukru i wykładamy na poprzednią warstwę. Gdy stężeje posypujemy porzeczkami i zalewamy galaretką porzeczkową. Całość odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Sernik na zimno z porzeczkami
Biszkopty namaczamy w herbacie by nie były zbyt suche
Sernik na zimno z porzeczkami
Pożeczki należy utrzeć w blenderze na gładką masę