Sposób przygotowania:
Sernik smietanowiec na zimno
Przygotować galaretki wlać na płaskie talerze.
Z każdego talerza odlać po 4 łyżki do osobnego naczynia.
zastygnięte galaretki w talerzach pokroić w kostke.
Dwie śmietany cukier śmietanmix olejek zmiksowć.
W mleku rozpuścić żelatynę lekko podgrzać nie gotować.
wlać do masy śmietanowej od czekać aż zacznie tężnieć dodać pokrojone galaretki i lekko wymieszać.
Tortownice wyłożyć pergaminem i biszkoptami wlać mase śmietanowo-galaretową odstawić do zastygnięcia.
Po zastygnięciu wierzch udekorować owocami i zaleać odlaną z talerzy galaretką.
Z każdego talerza odlać po 4 łyżki do osobnego naczynia.
zastygnięte galaretki w talerzach pokroić w kostke.
Dwie śmietany cukier śmietanmix olejek zmiksowć.
W mleku rozpuścić żelatynę lekko podgrzać nie gotować.
wlać do masy śmietanowej od czekać aż zacznie tężnieć dodać pokrojone galaretki i lekko wymieszać.
Tortownice wyłożyć pergaminem i biszkoptami wlać mase śmietanowo-galaretową odstawić do zastygnięcia.
Po zastygnięciu wierzch udekorować owocami i zaleać odlaną z talerzy galaretką.
marietta