nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Sernik z serków wiejskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dietetyczna wersja sernika, ma mniej kalorii, świetna dla łasuchów na diecie w ramach deseru, który nie wywoła wyrzutów sumienia.

Sernik z serków wiejskich

Składniki:

Sernik z serków wiejskich

 

  • 400 g serka wiejskiego
  • 3 jajka
  • 2 budynie waniliowe
  • cukier trzcinowy do smaku
  • 16g cukru waniliowego
  • 250 g jogurtu greckiego

Sposób przygotowania:

Sernik z serków wiejskich
Serki wiejskie przełożyć do miski. Dodać do nich jajka, budynie oraz trzcinowy i waniliowy cukier. Cukru dodajemy w zależności od upodobania, jak ktoś lubi słodsze wypieki daje więcej, jak ktoś lubi mniej słodkie to dodaje mniejszą ilość.

Ja zazwyczaj dodaję około pół szklanki. Wszystkie składniki umieszczone razem w misce zmiksować za pomocą blendera. Do zmiksowanych składników dodać jogurt grecki i wszystko delikatnie wymieszać.

Przelać sernikową masę do niewielkiej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec sernik w temperaturze 180 stopni przez około 45 - 50 minut.

Tagi:

sernik deser