Sposób przygotowania:
Sernik z serków wiejskich
Serki wiejskie przełożyć do miski. Dodać do nich jajka, budynie oraz trzcinowy i waniliowy cukier. Cukru dodajemy w zależności od upodobania, jak ktoś lubi słodsze wypieki daje więcej, jak ktoś lubi mniej słodkie to dodaje mniejszą ilość.
Ja zazwyczaj dodaję około pół szklanki. Wszystkie składniki umieszczone razem w misce zmiksować za pomocą blendera. Do zmiksowanych składników dodać jogurt grecki i wszystko delikatnie wymieszać.
Przelać sernikową masę do niewielkiej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec sernik w temperaturze 180 stopni przez około 45 - 50 minut.
Ja zazwyczaj dodaję około pół szklanki. Wszystkie składniki umieszczone razem w misce zmiksować za pomocą blendera. Do zmiksowanych składników dodać jogurt grecki i wszystko delikatnie wymieszać.
Przelać sernikową masę do niewielkiej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec sernik w temperaturze 180 stopni przez około 45 - 50 minut.