Sposób przygotowania:
Sernik z kokosem
Ciasto: Palmę przełożyć do miski, dodać do niej pozostałe składniki. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta uformować wałek, włożyć go do woreczka i odłożyć na dwie godziny do zamrażalnika. Po tym czasie ciasto zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozłożyć na dnie dużej foremki. Masa serowa: Palmę roztopić i przestudzić. Serek przełożyć do miski. Dodać do niego cukier, budyń w proszku, żółtka i palmę. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Pianę z białek dodać do masy serowej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Masę rozłożyć na cieście w blaszce. Kokosowa kruszonka: Palmę przełożyć do miski. Dodać do niej cukier, mąkę i wiórki kokosowe. Zagnieść i rozkruszyć. Kruszonkę rozłożyć na serowej masie. Sernik piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę. Upieczony sernik dobrze ostudzić. Można go dodatkowo polukrować.