Sposób przygotowania:
Sernik z serków na zimno
Galaretkę cytrynową rozpuścić wraz z żelatyną w szklance gorącej wody i ostudzić. Do mleka dodać śnieżki i ubić, następnie dodać porcjami serek waniliowy i całość wymieszać. Do masy dodajemy zimną galaretkę, miksować do połączenia się składników.
Masę serową wylać na biszkopt ( można go wcześniej nasączyć wodą z cytryną i cukrem) i całość włożyć do lodówki aby masa stężała.
Galaretkę pomarańczową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na masę serową wylewamy delikatnie lekko tężejącą galaretkę truskawkową.
Ciasto pozostawić w lodówce aż stężeje galaretka.
Masę serową wylać na biszkopt ( można go wcześniej nasączyć wodą z cytryną i cukrem) i całość włożyć do lodówki aby masa stężała.
Galaretkę pomarańczową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na masę serową wylewamy delikatnie lekko tężejącą galaretkę truskawkową.
Ciasto pozostawić w lodówce aż stężeje galaretka.