Sposób przygotowania:
Sałatka z serem pleśniowym, truskawkami i pistacją
1) Sałatę lodową myjemy pod bieżącą wodą, przekładamy do naczynia i kroimy w paski.
2) Układamy sałatę na dno talerzyków.
3) Ser pleśniowy kroimy lub łamiemy na mniejsze kawałki.
4) Następnie na sałatę układamy ser pleśniowy.
5) Truskawki myjemy i kroimy na plasterki, układamy na ser pleśniowy.
6) Obieramy pistacje i przekrajamy je na pół.
7) Połówkami pistacji posypujemy górę sałatki i skrapiamy sokiem z cytryny.
2) Układamy sałatę na dno talerzyków.
3) Ser pleśniowy kroimy lub łamiemy na mniejsze kawałki.
4) Następnie na sałatę układamy ser pleśniowy.
5) Truskawki myjemy i kroimy na plasterki, układamy na ser pleśniowy.
6) Obieramy pistacje i przekrajamy je na pół.
7) Połówkami pistacji posypujemy górę sałatki i skrapiamy sokiem z cytryny.