Sposób przygotowania:
Serowa niespodzianka
Na samym początku biały ser łączymy razem z cukrem i cukrem waniliowym.Następnie dodajemy jedno jajko i wszystko razem mieszamy w jednolitą masę.Potem dodajemy pokrojoną kandyzowaną skórkę pomarańczy. Mieszamy. Kolejno z przesianej mąki, oleju, soli, wody i jajka zagniatamy ciasto.Później po zagnieceniu rozwałkowujemy ciasto na posypanej mąką stolnicy. I pod koniec naszej pracy z ciasta za pomocą literatki lub innego przyrządu wycinamy kółka.I na kółka nakładamy niewielką porcję farszu przygotowanego wcześniej, następnie składamy i zalepiamy dokładnie końcówki tak aby podczas gotowania zawartość nam nie wyleciała.Pod koniec naszej pracy surowe pierogi wkładamy do lekko osolonej wody.I gotujemy aż wypłyną na powierzchnię. I następnie bierzemy się za dekorację. Na początku śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem odrobiny soli.Następnie ugotowane pierogi podajemy z dodatkiem ubitej śmietany i ozdobnymi paskami pomarańczy.