Sposób przygotowania:
Serowe mini pączki
Wieczorem serek twarogowy przekładamy na sitko wyłożone ręcznikiem papierowym i odsączamy z płynu.
Następnego dnia: do garnka lub na głęboką patelnię wlewamy olej i stawiamy na małym ogniu, podgrzewamy. Do miski przekładamy odsączamy serek, jogurt, jajka, cukier i cukier waniliowy, miksujemy do połączenia się składników. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy.
Małą łyżeczką nabieramy porcję ciasta i przekładamy na zwilżone wodą ręce, robimy małe kuleczki.
Smażymy na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu. Usmażone pączki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Przekładamy do salaterki i posypujemy cukrem pudrem.
Następnego dnia: do garnka lub na głęboką patelnię wlewamy olej i stawiamy na małym ogniu, podgrzewamy. Do miski przekładamy odsączamy serek, jogurt, jajka, cukier i cukier waniliowy, miksujemy do połączenia się składników. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy.
Małą łyżeczką nabieramy porcję ciasta i przekładamy na zwilżone wodą ręce, robimy małe kuleczki.
Smażymy na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu. Usmażone pączki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Przekładamy do salaterki i posypujemy cukrem pudrem.
zbysiowa
kuchenny świat