Sposób przygotowania:
Mini pączki serowe na proszku
Biały ser zmiksować za pomocą blendera. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać do sera, wymieszać. Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy serowej, zagnieść ciasto. Ciasto będzie lekko lepkie, ale takie ma być. Odrywać z ciasta małe kawałki i formować okrągłe kulki. Nie robić zbyt małych kulek, bo wyjdą suche.
Tłuszcz rozgrzać w rondlu lub na głębokiej patelni, włożyć po kilka sztuk pączków, smażyć na złoty kolor.
Pączki wyjmować łyżką cedzakową na ręcznik papierowy, by odciekły z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe pączki obsypać dobrze cukrem pudrem.
Tłuszcz rozgrzać w rondlu lub na głębokiej patelni, włożyć po kilka sztuk pączków, smażyć na złoty kolor.
Pączki wyjmować łyżką cedzakową na ręcznik papierowy, by odciekły z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe pączki obsypać dobrze cukrem pudrem.
SylaUla
Danusia19671