Sposób przygotowania:
Serowo owocowe serce
Najpierw przygotowuję galaretki, cytrynową rozpuszczam w 200 ml gorącej wody, i odstawiam do ostudzenia. Truskawkowe w 500 ml. Mrożone truskawki wsypuję do formy ( serce 24x23) i zalewam gorącą galaretką ( truskawkowa) mieszam raz za czas, tężeje około 10 minut. Po całkowitym zastygnięciu wstawiam do lodówki.
Brzoskwinie kroje w mniejsze kawałki. Serek przekładam do wyższego naczynia, miksuję i wlewam powoli zimną cytrynowa galaretkę, cały czas miksuję. Powstanie gęsta masa, dodaję brzoskwinie i mieszam. Wylewam całość na galaretkę z truskawkami. Wstawiam ponownie do lodówki.
Przed podaniem przekładam z formy na tacę i dekoruję owocami i czekoladą.
Brzoskwinie kroje w mniejsze kawałki. Serek przekładam do wyższego naczynia, miksuję i wlewam powoli zimną cytrynowa galaretkę, cały czas miksuję. Powstanie gęsta masa, dodaję brzoskwinie i mieszam. Wylewam całość na galaretkę z truskawkami. Wstawiam ponownie do lodówki.
Przed podaniem przekładam z formy na tacę i dekoruję owocami i czekoladą.
mysza75
Gosia85
zbysiowa
monikaT83
maryta19
zbysiowa
Nie zaprzeczam:)
zewa
Bardzo często to co proste jest pyszne. Patrząc na ten sernik to w 100% jest pyszny :)
zbysiowa
Pyszny Ewciu, dzięki:)
Większość moich przepisów jest łatwa, ale kto powiedział że każdy przepis musi być pracochłonny aby był smaczny:DD
edytaha
I właśnie w tym tkwi jego urok! Nieskomplikowany, łatwy do wykonania, ale za to jak pięknie podany, a wiadomo, że w pierwszej kolejności jemy oczami :)
zbysiowa
Dziękuję Edytko, zgadza się, najpierw oczy:))