jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Serowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciekawy pomysł na dzisiejszy obiad

Serowy przekładaniec

Składniki:

Serowy przekładaniec

 

  • 25 dag makaronu muszelki lub rurki
  • 5 dag sera pleśniowego np. rokpola
  • 5 dag sera żółtego np. gouda
  • 10 dag sra camembert
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Serowy przekładaniec
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, osączyć, podzielić na 3 części. Żółty ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Camembert pokroić na małe kawałki, rokpol pokruszyć. Każdą część makaronu wymieszać z jednym rodzajem sera. formę natłuścić olejem. Wyłożyć do niej makaron wymieszany z serem. Zapiekać 10 min w temp. 200stopni C. Smacznego !

Tagi:

makaron sery ser