Sposób przygotowania:
Sery smażone w wędzonce
Na serze żółtym położyć Camembert , owinąć je plasterkiem wędzonki .Na małej patelence rozgrzać masło .Obsmażać sery w wędzonce z jednej strony ( pól minuty ) na małym gazie , delikatnie przewrócić łopatką do mięs na drugą stronę i znów obsmażyć ( pół minuty ). Zostawić chwilę na patelni by ser zestalił się na tyle by można było zdjąć poszczególne kawałki z patelni i przełożyć na talerzyk .Posypać mielonym pieprzem . Cały problem polega na uchwyceniu momentu kiedy sery już miękną pod wpływem temperatury , a jeszcze nie rozpłynęły się zupełnie . Ja jem je z tostem .
Natala1210
Kilmeny
Babciagramolka
Racja - powinnam te przepisy oznaczać jako semiwegetariańskie , ale takiej opcji nie ma . Mam tylko nadzieję ,że Ci którzy są wegetarianami znają zasady swojej diety i zauważą moją pomyłkę , a dla tych którzy po prostu szukają czegoś lekkiego i dla tego zaglądają w przepisy wegetariańskie przepisy przydadzą się . Sama nie mogę zmienić kategorii .Postaram się na przyszłość uważać by nie wprowadzić nikogo w błąd .