Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Skórka pomarańczowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

skórka pomarańczowa jako dodatek do ciast.

Skórka pomarańczowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Skórka pomarańczowa

 

  • 3 pomarańcze
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki wody
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Skórka pomarańczowa
Pomarańcze umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pomarańcze obrać ze skórki. Skórkę pokroić w kosteczkę i zalać wodą. Wstawić do lodówki na dobę. Kolejnego dnia wodę w której moczyła się skórka pomarańczowa wylać i wlać świeża wodę. Do garnka wlać 3/4 szklanki wody oraz cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Następnie odcedzić skórkę pomarańczową i przełożyć do gotującego się syropu. Gotować około 20-30 minut. Często mieszając. Przełożyć do słoiczków i zakręcić nakrętkę.
Skórka pomarańczowa
Pomarańcze umyć,osuszyć i obrać.Pokroić w kosteczkę
Skórka pomarańczowa
Wodę zagotować w garnuszku z cukrem i cukrem waniliowym
Skórka pomarańczowa
Skórkę pomarańczową przełożyć do syropu i podgotować.