zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Skórka pomarańczowa w cukrze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taką skórkę przygotowuje przed świętami jako dodatek do ciast.

Skórka pomarańczowa w cukrze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Skórka pomarańczowa w cukrze

 

Sposób przygotowania:

Skórka pomarańczowa w cukrze
Pomarańcze dokładnie myje. Obieram skórkę. Od skórki dokładnie odcinam białą część. Skórkę kroje w bardzo drobno kosteczkę. Pokrojoną skórkę przekładam do słoika lub innego naczynia i zasypuje cukrem (ok 3 łyżeczki). Dokładnie mieszam. Szczelnie zamykam i odstawiam na kilka dni (3 - 4 dni), aż cukier przegryzie się ze skórką. Co jakiś czas mieszam.
Skórka pomarańczowa w cukrze
Dokładnie umytą pomarańcze obieram ze skórki.
Skórka pomarańczowa w cukrze
Dokładnie pozybywam się białej części ze skórki
Skórka pomarańczowa w cukrze
Skórkę pomarańczową kroje w drobno kosteczke.
Skórka pomarańczowa w cukrze
Pokrojoną skórkę zasypuje cukrem i mieszam.