sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

Skorupki wafelkowe z farszem serowo-grzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i niezwykle poręczna przekąska

Skorupki wafelkowe z farszem serowo-grzy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Skorupki wafelkowe z farszem serowo-grzy

 

  • opakowanie skorupek wafelkowych

 

 

  • 2 cebulki dymki

 

  • 5 plastrów sera gouda

 

 

  • 2 łyżki majonezu

 

  • sól i pieprz do smaku

 

  • pół łyżeczki posiekanej natki pietruszki

 

  • 1/4 czerwonej cebuli

 

 

Sposób przygotowania:

Skorupki wafelkowe z farszem serowo-grzy
Pieczarki oczyszczamy i płuczemy w letniej wodzie.Drobno kroimy i skrapiamy sokiem z cytryny.Cebulkę siekamy i razem z pieczarkami podsmażamy na masełku,aż odparuje sok z grzybów.Do jeszcze ciepłych grzybów wsypujemy drobno pokrojony ser. Przekładamy do miseczki.Dodajemy drobno pokrojone jajka.Łączymy z majonezem,natką pietruszki,mieszamy i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak powstałym farszem napełniamy nasze skorupki wafelkowe. Po wierzchu posypujemy posiekaną czerwoną cebulką
Skorupki wafelkowe z farszem serowo-grzy
Ułożone na specjalnym talerzu do jajek gdyż mają okrągłą podstawę