BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Skrzydełka w zalewie octowo - keczupowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Serwuje dzisiaj pyszne skrzydełka w smakowitej zalewie octowo - keczupowej. Skrzydełka w takiej zalewie są bardzo smaczne.

Skrzydełka w zalewie octowo - keczupowej

Składniki:

Skrzydełka w zalewie octowo - keczupowej

 

  • skrzydełka około 1 kg,

 

  • zalewa;
  • woda około 3 szkl,
  • ocet 1/2 szkl,
  • sos sojowy 3 - 4 łyżki,
  • cukier około 1/2 szkl,
  • ketchup pikantny 7 - 8 łyżek,

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w zalewie octowo - keczupowej
Skrzydełka oczyścić, opłukać. Włożyć do garnka zalać wodą i gotować około 7 minut. Następnie wyjąć, wystudzić, przyprawić przyprawą do kurczaka, obtoczyć w rozbełtanym jajku i w mące. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z każdej strony około 10 minut, przewracając.

Zalewa;

Wszystkie składniki na zalewę zagotować.

Do gorącej zalewy włożyć usmażone skrzydełka i gotować na wolnym ogniu około 1 godziny.

Podajemy jako przystawkę lub przekąskę.