iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Skrzydełka w occie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Skrzydełka stanowią doskonałą przekąskę na gościnach. Można też podawać na śniadanie już bez żadnych dodatków.

Skrzydełka w occie

Składniki:

Skrzydełka w occie

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w occie
Wyjmujemy kości ze skrzydełek a potem gotujemy je w osolonym wrzątku przez 20 minut. Należy przygotować panierkę, czyli mieszamy mąkę z papryką. Następnie skrzydełka moczymy w roztrzepanych jajkach i panierujemy w panierce. Smażymy na złocisto. Następnie należy przygotować 1 litr wrzątku. Wrzucamy do niego posiekane cebule, czosnek, papryki. Dodajemy listki, ziele, koncentrat. Słodzimy, pieprzymy, solimy. Wywar studzimy, dodajemy ocet. Wrzucamy skrzydełka. chłodzimy.

Tagi:

jajko jajka