Sposób przygotowania:
Skrzydełka z marchewką w piwie
Ze skrzydełek odcinamy lotki (nie będą sterczały do góry). Skrzydełka dokładnie je myjemy i układamy w garnku. W miseczce łączymy przyprawę do mięsa z ostrą papryką, posypujemy skrzydełka. Następnie do garnka delikatnie wlewamy piwo. Garnek przykrywamy pokrywką i stawiamy na mały gaz. Skrzydełka dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Następnie odkrywamy je i do końca dusimy je na wolnym ogniu, ale już bez przykrycia, żeby piwo mogło powoli odparowywać. Marchewki obieramy i myjemy. Ścieramy je na tarce na dużych oczkach. Następnie wykładamy je na skrzydełka, mocno dociskając, żeby nasiąkły piwem. Skrzydełka z marchewką dusimy jeszcze przez ok.40 minut. Co jakiś czas polewamy je piwem w którym się duszą. Na talerze wykładamy skrzydełka z marchewką i polewamy je piwnym sosem. Podajemy jako dodatek do drugiego dania.