Sposób przygotowania:
Skrzydełka z kukurydzą i pieczarkami
Skrzydełka oczyścić i umyć. Oliwę, sok z cytryny przyprawę do drobiu i miód wymieszać i natrzeć wszystkie skrzydełka. Pozostawić je w tej marynacie na ok 2-3 godziny. Ziemniaki obrać i obgotować razem razem z marchewką ok 10 min. Odcedzić i pokroić na spore kawałki, marchewkę na plasterki.
Skrzydełka przyrumienić z obu stron i włożyć do naczynia przygotowanego do duszenia. Osobno razem z cebulką przyrumienić pieczarki dodać do skrzydełek, posypać kukurydzą i drobno pokrojoną papryką. Ziemniaki skropić olejem, posypać przyprawą do ziemniaków i przemieszać, wyłożyć obok skrzydełek. podlać ok 200 ml wody lub bulionu warzywnego i dusić ok 20-25 min. Podawać udekorowane plastrem ananasa.
Skrzydełka przyrumienić z obu stron i włożyć do naczynia przygotowanego do duszenia. Osobno razem z cebulką przyrumienić pieczarki dodać do skrzydełek, posypać kukurydzą i drobno pokrojoną papryką. Ziemniaki skropić olejem, posypać przyprawą do ziemniaków i przemieszać, wyłożyć obok skrzydełek. podlać ok 200 ml wody lub bulionu warzywnego i dusić ok 20-25 min. Podawać udekorowane plastrem ananasa.
margolata