Sposób przygotowania:
Skrzydełka z warzywami z grilla
Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą i tak przygotowaną mieszanką natrzeć z obu stron skrzydełka. Przełożyć je na tackę do grillowania.
Szczypiorek poszatkować. Tak samo poszatkować cebule i porę. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą, polać delikatnie olejem. Warzywa posypać po skrzydełkach.
Tak przygotowane skrzydełka smażyć na grillu, aż do uzyskania złotego koloru skrzydełek.
Podawać ciepłe najlepiej z grzankami także usmażonymi na grillu.
Szczypiorek poszatkować. Tak samo poszatkować cebule i porę. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą, polać delikatnie olejem. Warzywa posypać po skrzydełkach.
Tak przygotowane skrzydełka smażyć na grillu, aż do uzyskania złotego koloru skrzydełek.
Podawać ciepłe najlepiej z grzankami także usmażonymi na grillu.
weronikaS