mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Śląskie Makrony odpustowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najlepsze ciastka na śląsku z bułką tartą.

Śląskie Makrony odpustowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śląskie Makrony odpustowe

 

  • 5 białek
  • 20 dag cukru pudru
  • 20 dag bułki tartej
  • olejek migdałowy

Sposób przygotowania:

Śląskie Makrony odpustowe
Białka ubijamy na puch z cukrem pudrem dodajemy kilka kropli olejku migdałowego oraz wsypujemy bułkę tartą mieszamy aż powstanie nam gęsta masa nie lejąca się. Na blaszkę wykładamy łyżką małe placuszki . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temp . 150 C i pieczemy około 20 - 25 minut . Polecam te ciastką są rewelacyjne ! .
Śląskie Makrony odpustowe
Gotową masę wykładamy łyżką na blaszkę .
Śląskie Makrony odpustowe
Do bitych białek dodajemy bułkę tarta i mieszamy

Tagi:

tarta