beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Śledzie w buraczkowej śmietanie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Śledzie pod różową pierzynką...

Śledzie w buraczkowej śmietanie

Składniki:

Śledzie w buraczkowej śmietanie

 

  • płaty śledziowe 4 sztuki
  • śmietana ok 1 szklanki
  • cebula 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • sok buraczany

Sposób przygotowania:

Śledzie w buraczkowej śmietanie
Płaty śledziowe wymoczyć jeśli są słone .Zwinąć każdy płat w roladkę. Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę i wyłożyć na półmisek. Ułożyć na niej zwinięte płaty śledziowe. Gęstą śmietanę połączyć z sokiem buraczkowym.Sok dodajemy umiarkowanie by nie rozrzedzać zbytnio śmietany. Doprawić solą i pieprzem. Polać śledzie.