Sposób przygotowania:
Muffiny z gruszką
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W misce roztrzepać jajka z miodem, olejem i śmietaną. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cynamonem.
Zawartość obu misek wymieszać do połączenia się składników. Dodać obrane i pokrojone w drobną kostkę gruszki. Krótko wymieszać.
Ciasto nakładać do sylikonowych foremek lub papilotek na muffiny do 3/4 ich wysokości.
Po wierzchu posypać cukrem brązowym. Wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec 20-25 minut.
Upieczone muffinki wystudzić na kratce kuchennej.
W misce roztrzepać jajka z miodem, olejem i śmietaną. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cynamonem.
Zawartość obu misek wymieszać do połączenia się składników. Dodać obrane i pokrojone w drobną kostkę gruszki. Krótko wymieszać.
Ciasto nakładać do sylikonowych foremek lub papilotek na muffiny do 3/4 ich wysokości.
Po wierzchu posypać cukrem brązowym. Wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec 20-25 minut.
Upieczone muffinki wystudzić na kratce kuchennej.
BozenaMatuszczyk