Sposób przygotowania:
Słoneczny bałagan z ananasem i mango
Limonkę myjemy, osuszamy, skórkę ścieramy na tarce. Herbatniki kruszymy za pomocą wałka do ciasta, ale niezbyt drobno, kawałki herbatników mają być wyczuwalne. Ananasa i mango obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki i skrapiamy odrobiną soku z limonki.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę dodając w między czasie cukier puder i wyciśnięty z limonki sok (soku do smaku – śmietana ma mieć smak słodko kwaśny ja daję z reguły około 1 łyżeczki soku).
Do szklaneczek wsypujemy porcję pokruszonych herbatników, na nie nakładamy porcję owoców a następnie śmietanę i raz jeszcze owoce.
Na owocach rozkruszamy bezę i dekorujemy deser otartą skórką z limonki. Deser wstawiamy na minimum godzinę do lodówki, a następnie serwujemy.
Smacznego.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę dodając w między czasie cukier puder i wyciśnięty z limonki sok (soku do smaku – śmietana ma mieć smak słodko kwaśny ja daję z reguły około 1 łyżeczki soku).
Do szklaneczek wsypujemy porcję pokruszonych herbatników, na nie nakładamy porcję owoców a następnie śmietanę i raz jeszcze owoce.
Na owocach rozkruszamy bezę i dekorujemy deser otartą skórką z limonki. Deser wstawiamy na minimum godzinę do lodówki, a następnie serwujemy.
Smacznego.
smokii