gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierogi z ciastem z dodatkiem awokado z nadzieniem z kaszy pęczak i gruszki. Podajemy z naturalnym jogurtem i cynamonem.

Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką

Ciasto

Farsz

  • 0,5 szklanki kaszy pęczak,
  • 3 średnie gruszki,
  • 2 łyżki cukru.

Sposób przygotowania:

Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką
Mąkę przesiewamy do miski. Awokado obieramy i miksujemy blenderem. Dodajemy do mąki wraz z pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto.

Kaszę pęczak gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Studzimy. Gruszki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę.

Kaszę mieszamy z gruszkami i cukrem. Ciasto wałkujemy cieniutko, wykrawamy szklanką kółeczka. Na każde wykładamy trochę farszu i zlepiamy brzegi.

Gotujemy do wypłynięcia około 5 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i cynamonem.

Smacznego.

Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką
Mąkę przesiewamy do miski. Awokado obieramy i miksujemy blenderem.
Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką
Dodajemy do mąki wraz z pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto.
Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką
Ciasto wałkujemy cieniutko, wykrawamy szklanką kółeczka.
Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką
Gotujemy do wypłynięcia pierogów około 5 minut.