Sposób przygotowania:
Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką
Mąkę przesiewamy do miski. Awokado obieramy i miksujemy blenderem. Dodajemy do mąki wraz z pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto.
Kaszę pęczak gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Studzimy. Gruszki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę.
Kaszę mieszamy z gruszkami i cukrem. Ciasto wałkujemy cieniutko, wykrawamy szklanką kółeczka. Na każde wykładamy trochę farszu i zlepiamy brzegi.
Gotujemy do wypłynięcia około 5 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i cynamonem.
Smacznego.
Kaszę pęczak gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Studzimy. Gruszki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę.
Kaszę mieszamy z gruszkami i cukrem. Ciasto wałkujemy cieniutko, wykrawamy szklanką kółeczka. Na każde wykładamy trochę farszu i zlepiamy brzegi.
Gotujemy do wypłynięcia około 5 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i cynamonem.
Smacznego.
Justi2401
gosiapiotrek23
I pyszny ;)