Sposób przygotowania:
Śledzie z sałatką
Ziemniaki ugotować w mundurkach, w osolonej wodzie, następnie wystudzić, obrać ze skorki i pokroić w kostkę. Jajka włożyć do gotujących się ziemniaków na 15 minut, obrać i również pokroić w kostkę.
Ogórka kiszonego pokroić w kostkę i odcisnąć nadmiar soku, czerwoną cebulę drobno posiekać. Do pokrojonych składników dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Śledzie osączyć z oleju, zwinąć w ruloniki i napełniać sałatką ziemniaczaną. Całość udekorować posiekanym koperkiem. Smacznego :)
Ogórka kiszonego pokroić w kostkę i odcisnąć nadmiar soku, czerwoną cebulę drobno posiekać. Do pokrojonych składników dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Śledzie osączyć z oleju, zwinąć w ruloniki i napełniać sałatką ziemniaczaną. Całość udekorować posiekanym koperkiem. Smacznego :)