Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Jajka w 3 smakach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na śniadaniu wielkanocnym niezbędne. Do przygotowania łatwe i szybkie, można robić często modyfikując farsz.

Jajka w 3 smakach

Składniki:

Jajka w 3 smakach

 

  • 8 jajek
  • 5 łyżek majonezu
  • 8 pieczarek
  • 1 lyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka masła
  • 10 dag szynki konserwowej
  • 5 rzodkiewek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka w 3 smakach
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół wzdłuż. Wyjąć żółtka. Żółtka utrzeć z majonezem i podzielić na 3 części.

Do jednej czści zrobić:

Farsz z pieczarkami:

Pieczarki obrać, posiekać i przesmązyć na maśle. Ostudzić, dodać łyżeczkę pokrojonego cienkiego szczypiorku. Doprawić solą i pieprzem.

II część: Farsz z szynki:

Szynkę konserwową pokroić w paseczki, wymieszać

III część: Farsz z rzodkiewką.

Rzodkiewki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z masą majonezową, doprawić solą i pieprzem.

Miseczki z białek napełnić przygotowanym farszem.