VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Śledzie z czerwoną cebulą i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjna sałatka ze śledzikiem w roli głównej. Czerwona cebula nadaje chrupkości a musztarda zaostrza smak. Najlepiej zrobić je dzień wcześniej wtedy są wyraźniejsze w smaku.

Śledzie z czerwoną cebulą i groszkiem

Składniki:

Śledzie z czerwoną cebulą i groszkiem

 

  • 4 płaty śledzi marynowanych
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 puszka zielonego groszku konserwowego
  • 2 łyżki świeżego koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzie z czerwoną cebulą i groszkiem
Śledzie odsączamy, zdejmujemy z nich skórę. Kroimy w cienkie paseczki. Groszek odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w bardzo drobna kosteczkę, koperek siekamy.

Śledzie, groszek, cebule oraz koperek mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy pieprzem.

Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. Aby sałatka prezentowała się ładniej możemy wierzch udekorować groszkiem i cebulką.