Sposób przygotowania:
Mini pasztety z jajkiem
Cebulę obieramy i kroimy w pióra, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kajzerkę namaczamy w wodzie, odciskamy. Mięso, warzywa, cebule oraz namoczoną kajzerkę mielimy na sitku o drobnych oczkach.
Do masy dodajemy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i majerankiem, wszystko dokładnie mieszamy.
Jajka obieramy, obtaczamy je przygotowaną masą, układamy w foremkach aluminiowych, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, pozostawiamy do ostudzenia.
Do masy dodajemy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i majerankiem, wszystko dokładnie mieszamy.
Jajka obieramy, obtaczamy je przygotowaną masą, układamy w foremkach aluminiowych, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, pozostawiamy do ostudzenia.
BozenaMatuszczyk