Sposób przygotowania:
Śledzie zawijane w koncentracie
Śledzie wymoczyć w wodzie, osączyć.
Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka.
Do rondla wlać 0,5 szkl niecałej oleju, podgrzać na ogniu.
Do oleju dodać listek laurowy, cebulę, sok z cytryny, sól, wegetę, miód.
Dusić do miękkości cebuli i połączenia się składników.
Na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać z cebulą, poddusić jeszcze razem z 5 minut.
Sos cebulowy ostudzić.
Na każdy osączony płat śledzia, położyć sos z cebulką, zawijać śledzie w rulon, spiąć wykałaczkami.
Gotowe śledzie ułożyć na półmisku.
Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka.
Do rondla wlać 0,5 szkl niecałej oleju, podgrzać na ogniu.
Do oleju dodać listek laurowy, cebulę, sok z cytryny, sól, wegetę, miód.
Dusić do miękkości cebuli i połączenia się składników.
Na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać z cebulą, poddusić jeszcze razem z 5 minut.
Sos cebulowy ostudzić.
Na każdy osączony płat śledzia, położyć sos z cebulką, zawijać śledzie w rulon, spiąć wykałaczkami.
Gotowe śledzie ułożyć na półmisku.