Sposób przygotowania:
Ślimaczki z miodem i orzechami
Orzechy (dowolne) ja użyłam laskowe łuskam i siekam na drobniutkie kawałki. Czekoladę również siekam na drobne kawałeczki a wręcz pyłek. Orzechy mieszam w miseczce w płynnym miodem. Ciasto francuskie rozwijam na stole i przecinam na 3 grube paski. Następnie smaruję całe ciasto miodem z orzechami. Na wierzch posypuję czekoladę. Każdy pasek zawijam w rulon. Każdy wałek kroję w plasterki o grubości ok 1,5cm. Ślimaczki delikatnie układam na blachę na papierze do pieczenia. Piekę ok 15-20 minut. Całość po upieczeniu można lekko natrzeć cukrem pudrem porządnie rozmieszanym z wodą. Mieszanka musi być bardzo rzadka, niemal przezroczysta. chodzi o to by wchłonęła w ciastka i nie było jej widać. Jednak ja tym razem zostawiłam ciasteczka takie jakie są :)
2milutka
edytaha
Elficzna
Standardowo już - zapraszam na kawkę ! ^^ (może kiedyś Cię skuszę)
edytaha
Dziękuję, może kiedyś wreszcie wygospodaruję chwilę na babskie pogaduszki :)
-Natka-