Sposób przygotowania:
Ślimaczki z tortilli z łososiem
Przygotowujemy placki tortilli. Przesiewamy mąkę, dodajemy szczyptę soli, a następnie gorącą wodę. Zagniatamy chwilę ciasto.
Dodajemy oliwę i zagniatamy ciasto dalej. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie kulki i odstawiamy, aby "odpoczęło" na ok.20 minut.
Następnie kulki ciasta rozpłaszczamy, rozwałkowujemy i smażymy na patelni jak naleśniki, z obu stron, aż zaczną się przyrumieniać.
Ostudzone placki smarujemy serkiem, układamy plastry łososia. Zwijamy całość jak roladę. Kroimy na ślimaczki.
Przed podaniem ślimaczki możemy posypać koperkiem.
Dodajemy oliwę i zagniatamy ciasto dalej. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie kulki i odstawiamy, aby "odpoczęło" na ok.20 minut.
Następnie kulki ciasta rozpłaszczamy, rozwałkowujemy i smażymy na patelni jak naleśniki, z obu stron, aż zaczną się przyrumieniać.
Ostudzone placki smarujemy serkiem, układamy plastry łososia. Zwijamy całość jak roladę. Kroimy na ślimaczki.
Przed podaniem ślimaczki możemy posypać koperkiem.