Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 746]

Tortilla z szynką, serem i rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Oto pomysł na błyskawiczną przekąskę, która dobrze smakuje i na zimno, i na ciepło. Tortillę można zjeść w całości lub pokroić na ślimaczki i postawić na stół imprezowy.

Tortilla z szynką, serem i rukolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tortilla z szynką, serem i rukolą

 

  • 1 blat tortilli
  • 6 plastrów szynki
  • 8 plastrów sera żółtego
  • garść rukoli
  • sos: 1/4 kubka majonezu, 2 małe ząbki czosnku, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Tortilla z szynką, serem i rukolą
Robimy sos: czosnek obieramy i kroimy drobno. Do kubeczka przekładamy majonez, dodajemy trochę soli, pieprzu, pokrojony czosnek, mieszamy.

Sos rozsmarowujemy na blacie tortilli. Układamy plastry wędliny, na to plastry sera, a następnie rukolę. Zwijamy tortillę.

Zjadamy na zimno lub podgrzewamy w piekarniku lub opiekaczu.
Tortilla z szynką, serem i rukolą
Tortillę można podgrzać i zjeść na ciepło...
Tortilla z szynką, serem i rukolą
...wtedy ser się rozpuści i będzie świetnie smakował
Tortilla z szynką, serem i rukolą
Tortilla może być pokrojona na kawałki i podgrzana w opiekaczu