Sposób przygotowania:
Ślimaczki z tortilli Ewy
Tortille posmarować serkiem topionym. Położyć liście kapusty pekińskiej, bez twardej części. Następnie kładziemy plasterki szynki.
Na dwie tortille kładziemy plasterki ogórka, zwijamy w rulon i owijamy folią spożywczą. Na dwóch kolejnych tortillach położyć ser żółty i cienkie plasterki papryki.
Zwijamy w rulon i owijamy w folię spożywczą. Wszystko wkładamy do lodówki chociaż na godzinę. Następnie kroimy w plastry i układamy na talerzu.
Na dwie tortille kładziemy plasterki ogórka, zwijamy w rulon i owijamy folią spożywczą. Na dwóch kolejnych tortillach położyć ser żółty i cienkie plasterki papryki.
Zwijamy w rulon i owijamy w folię spożywczą. Wszystko wkładamy do lodówki chociaż na godzinę. Następnie kroimy w plastry i układamy na talerzu.