Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Ślimaki z serem i nutą cynamonu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybki i smaczne ślimaczki z twarogiem i nutą cynamonu sprawdzają się zawsze gdy gości wpadają na niezapowiedzianą kawę :D

Ślimaki z serem i nutą cynamonu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ślimaki z serem i nutą cynamonu

 

  • 1 ciasto francuskie
  • 200 g twarogu białego
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru białego
  • 1 jajko
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Ślimaki z serem i nutą cynamonu
Do blendera przekładamy twaróg, wbijamy żółtko, dodajemy cukier waniliowy i cukier biały całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy serowej. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy całość uzyskaną masą serową i zwijamy w roladę, która kroimy w krążki, Białko roztrzepujemy, każdy krążek smarujemy białkiem o oprószamy cynamonem., Pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 18-20 minut, ślimaczki pieczemy do ładnego zarumienienia. Smacznego
Ślimaki z serem i nutą cynamonu
do blendera przekładamy składniki na masę serową
Ślimaki z serem i nutą cynamonu
powstałą masą serową smarujemy caisto francuskie
Ślimaki z serem i nutą cynamonu
całość zwijamy w roladę a następnie kroimy w krążki
Ślimaki z serem i nutą cynamonu
przekładamy na papier do pieczenia smarujemy białkiem i oprószamy cynamonem