Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Śliwki na deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śliwki naciąć wzdłuż, starając się ich nie uszkodzić. Obrane ze skórki migdały albo wiórki dobrze rozdrobnić.

Śliwki na deser

Składniki:

Śliwki na deser

 

 

Sposób przygotowania:

Śliwki na deser
Śliwki naciąć wzdłuż, starając się ich nie uszkodzić. Obrane ze skórki migdały albo wiórki dobrze rozdrobnić: Zmielić w młynku albo przepuścić przez maszynkę względnie utłuc. Wymieszać z białkiem i cukrem, wyrabiać do chwili, gdy powstanie elastyczna, dająca się formować masa. Przekrojone owoce nadziewac masą migdałową, układać na tacy przecięciem do dołu. Przed podaniem wstawić je na pół godziny do lodówki – będą bardziej wykwintne.

Tagi:

śliwki