Sposób przygotowania:
Śliwkowe kruche ciasto z kruszonkąETAP 1:
Do miski wsypać przesianą mąkę pszenną razem z mąką krupczatką.
ETAP 2:
Dodać kawałki zimnej margaryny, cukier, cukier wanilinowy, żółtka.
ETAP 3:
Siekaczką do ciasta kruchego połączyć dokładnie wszystkie składniki ciasta, z ciasta kawałek odciąć na kruszonkę, zawiną w woreczek i schować do zamrażarki na 20 minut.
Resztę ciasta wylepić na dnie foremek do tart, 16 cm i 22 cm.
ETAP 4:
Umyte śliwki wypestkować i połówki śliwek skórką do dołu poukładać na cieście.
ETAP 5:
Wyjąc ciasto z zamrażarki i palcami skubać na kruszonkę na śliwki.
ETAP 6:
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, wystudzić i pokroić na porcje.