Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka pieczeń doskonale sprawdzi się na co dzień oraz podczas rodzinnych imprez. Idealnie smakuje na ciepło i zimno, więc można ją podać na obiad oraz jako pyszną przekąskę.

Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską

Składniki:

Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską

Forma o wymiarach około 10 x 20 cm, warstwa mięsna:

Dodatkowo:

  • 200 g kapusty pekińskiej

Ponadto:

  • 1 łyżka oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską

Cebula i czosnek:

Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską
Cebulę z czosnkem należy odrobinę podsmażyć.

Cebulę z czosnkiem posiekać i podsmażyć na oleju.

Kapusta pekińska:

Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską
Ilość kapusty można delikatnie zmodyfikować.

Kapustę pekińską należy drobno poszatkować.

Masa:

Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską
Składniki masy powinny być dokładnie połączone.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić zgodnie z własnym smakiem.
Masę przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem oraz obsypanej bułką tartą

Pieczenie:

Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską
Czas pieczenia zależy od rodzaju piekarnika.

Pieczeń wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.