kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1071]

Puree ziemniaczane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Puree ziemniaczane przygotowane z ugotowanych ziemniaków z masłem i śmietanką jest bardzo smaczne. Polecam.

Puree ziemniaczane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Puree ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do gotującej się wody, dodajemy sól. Ugotowane ziemniaki przelewamy na sitko i odsączamy z wody. Przekładamy z powrotem do garnka i dodajemy masło oraz wlewamy śmietankę. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Pure przekładamy do salaterki i posypujemy suszonym koperkiem.
Purre ziemniaczane
Na sitku odsączamy z wody ugotowane ziemniaki.
Purre ziemniaczane
Do garnka wkładamy ziemniaki, śmietankę i masło.
Purre ziemniaczane
Miksujemy tak długo aż składniki się połączą.