Sposób przygotowania:
Makaron z sosem grzybowym
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Sos grzybowy z kiełbasą: Na patelni rozgrzać smalec, przesmażyć pokrojoną w plastry kiełbasę, oraz posiekaną drobno cebulę.
Dodać grzyby, smażyć kolejne 10 min.
Sos podlać rosołem, dusić do miękkości grzybów.
Doprawić posiekanym drobno koperkiem, solą i pieprzem.
Śmietankę połączyć z mąką pszenną oraz chochlą gorącego sosu.
Mieszankę przelać do garnka, wymieszać, zostawić na gazie, na kolejne 2-3 min aby sos zgęstniał.
Makaron podawać polany sosem grzybowym.
Sos grzybowy z kiełbasą: Na patelni rozgrzać smalec, przesmażyć pokrojoną w plastry kiełbasę, oraz posiekaną drobno cebulę.
Dodać grzyby, smażyć kolejne 10 min.
Sos podlać rosołem, dusić do miękkości grzybów.
Doprawić posiekanym drobno koperkiem, solą i pieprzem.
Śmietankę połączyć z mąką pszenną oraz chochlą gorącego sosu.
Mieszankę przelać do garnka, wymieszać, zostawić na gazie, na kolejne 2-3 min aby sos zgęstniał.
Makaron podawać polany sosem grzybowym.