Sposób przygotowania:
Śliwkowiec z białą czekoladą
Przygotowałam śliwki, umyłam, przecięłam na połówki wyciągając pestki, zostawiłam na sitku aby odciekły z wody. Polewę czekoladową pokroiłam na małe kawałki. Do miski przesiałam mąkę, wsypałam cukier i łyżkę proszku do pieczenia, wbiłam jajka, wlałam kefir i olej. Wszystko dokładnie zmiksowałam. Powstało gęste ciasto. Ciasto przełożyłam do blaszki ( 35 x 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posypałam delikatnie bułką tartą, ułożyłam śliwki ( skórką do dołu) jedna obok drugiej, z małymi odstępami. Wsadziłam do nagrzanego piekarnika do 180 st.C, i piekłam 45 minut. Gorące posypałam kawałeczkami polewy z białej czekolady.
elzbieta8960
zbysiowa
Dziękuję:)
Natala1210
zbysiowa
To tak jak ja, proste a smaczne:)