Sposób przygotowania:
Słodka chwila
Odlać 250 ml mleka, a resztę zagotować z dodatkiem cukru i masła.
W pozostałej ilości mleka rozmieszać proszek budyniowy
i wlać na gotujące się mleko, a kiedy masa zgęstnieje dodać żółtko i energicznie wymieszać. Zagotować, mieszając na małym ogniu i odstawić.
Orzechy i czekoladę posiekać.
Do przygotowanej masy dodać posiekane orzechy i dobrze wymieszać.
Na dno miseczki wsypać połowę porcji czekolady, następnie wlać budyń, a na wierzch kolejną porcję czekolady.
Ozdobić bitą śmietaną lub dowolnie.
W pozostałej ilości mleka rozmieszać proszek budyniowy
i wlać na gotujące się mleko, a kiedy masa zgęstnieje dodać żółtko i energicznie wymieszać. Zagotować, mieszając na małym ogniu i odstawić.
Orzechy i czekoladę posiekać.
Do przygotowanej masy dodać posiekane orzechy i dobrze wymieszać.
Na dno miseczki wsypać połowę porcji czekolady, następnie wlać budyń, a na wierzch kolejną porcję czekolady.
Ozdobić bitą śmietaną lub dowolnie.