Sposób przygotowania:
Słodka Lala
Biszkopty-jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę,dodajemy mąkę,rozlewamy do foremek okrągłych o śr.30 i 16 cm,pieczemy w temp.175C przez 45 min.Studzimy,kroimy każdy biszkopt na 3 placki,układamy mniejszy na większym i okrawamy brzegi aby powstał stożek.Zelatynę moczymy w 1\2 szkl.zimnej wody.Jak spęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej,studzimy.Śmietanę z cukrem ubijamy ,dodajemy żelatynę,przekładamy torta pamiętając o stożku.W środek wbijamy lalkę.Margaryny ubijamy,osobno jajka z cukrem,łączymy razem dodając aromat np.cytrynowy.Do ubierania lali stosujemy jak najmniejszą końcówkę cukierniczą(płaską lub karbowaną)6 kropek kremu po okręgu i cukierek w środku daje fajny efekt kwiatka.Oczywiści teraz czekamy na zachwyty...
Eki