Bob39

Bob39

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Słodka Lala

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lala dla Dużych i Małych Dziewczynek

Słodka Lala

Składniki:

Słodka Lala

 

  • 12 jajek,3\4szkl.cukru,2szkl. mąki
  • 3\4l śmietany 30%,2 łyżki cukru,2 łyżki żelatyny
  • 2 margaryny Palma,1\2szkl.cukru,2 jajka,aromat cytrynowy
  • lalka,cukierki ozdobne,zestaw końcówek cukierniczych,barwnik spożywczy
  • dużo czasu i cierpliwości

Sposób przygotowania:

Słodka Lala
Biszkopty-jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę,dodajemy mąkę,rozlewamy do foremek okrągłych o śr.30 i 16 cm,pieczemy w temp.175C przez 45 min.Studzimy,kroimy każdy biszkopt na 3 placki,układamy mniejszy na większym i okrawamy brzegi aby powstał stożek.Zelatynę moczymy w 1\2 szkl.zimnej wody.Jak spęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej,studzimy.Śmietanę z cukrem ubijamy ,dodajemy żelatynę,przekładamy torta pamiętając o stożku.W środek wbijamy lalkę.Margaryny ubijamy,osobno jajka z cukrem,łączymy razem dodając aromat np.cytrynowy.Do ubierania lali stosujemy jak najmniejszą końcówkę cukierniczą(płaską lub karbowaną)6 kropek kremu po okręgu i cukierek w środku daje fajny efekt kwiatka.Oczywiści teraz czekamy na zachwyty...

Tagi:

jajko jajka