Sposób przygotowania:
Słodka pokusa LaluniKrok 1
Białka ubiłam z solą na sztywno. Wsypałam cukier i ubijałam, aż całkowicie się rozpuści. Dodałam żółtka i jeszcze chwilę ubijałam.
Mąkę przesiałam do masy jajecznej i ostrożnie wymieszałam łyżką. Ciasto przełożyłam, do mniejszej formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temp. 180 st.C 25 minut.
Po ostudzeniu przekroiłam .
Krok 2
Ubiłam śmietanę na sztywno z cukrem, wsypałam śmietan fixi jeszcze chwile miksowałam. 1 blat biszkoptu posmarowałam ubitą śmietaną i przykryłam drugim blatem biszkoptu.
Krok 3
Masło miękkie miksujemy i dodajemy masę krówkową, ubijamy na krem.
Krem przekładamy na drugi blat biszkoptu i wykładamy słonecznik-słonecznik pokryje całą masę krówkową.
Ciasto s chadzamy w lodówce i podajemy w mniejszych kawałkach. Rewelacja polecam :)
niezły kąsek
lalunia
Zapewniam , że tak jest.