lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Słodka pokusa Laluni

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Lubicie słodycze?.. bo ja tak, nie objadam się ale od czasu do czasu lubię zjeść. Piekę więcej niż jem, ale jaka to radość jak inni jedzą i zachwalają.

Słodka pokusa Laluni

Składniki:

Słodka pokusa Laluni

Składniki na biszkopt:

 

  • 1/2 szklanki ksylitolu( cukru brzozowego)

 

 

Krem 1

  • 1/2 puszka masy krówkowej

 

 

  • 300 g łuskanych pestek słonecznika ( prażymy na suchej patelni)

Krem 2

 

 

  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Słodka pokusa Laluni

Krok 1

Białka ubiłam z solą na sztywno. Wsypałam cukier i ubijałam, aż całkowicie się rozpuści. Dodałam żółtka i jeszcze chwilę ubijałam.

Mąkę przesiałam do masy jajecznej i ostrożnie wymieszałam łyżką. Ciasto przełożyłam, do mniejszej formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temp. 180 st.C 25 minut.

Po ostudzeniu przekroiłam .

Krok 2

Ubiłam śmietanę na sztywno z cukrem, wsypałam śmietan fixi jeszcze chwile miksowałam. 1 blat biszkoptu posmarowałam ubitą śmietaną i przykryłam drugim blatem biszkoptu.

Krok 3

Masło miękkie miksujemy i dodajemy masę krówkową, ubijamy na krem.

Krem przekładamy na drugi blat biszkoptu i wykładamy słonecznik-słonecznik pokryje całą masę krówkową.

Ciasto s chadzamy w lodówce i podajemy w mniejszych kawałkach. Rewelacja polecam :)


Tagi:

ciasto ciasta