anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Słodkie hamburgerki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne puszyste ciasteczka z nutą marmolady rozpływają się w ustach , zamiast maku można użyć sezamu.

Słodkie hamburgerki

Składniki:

Słodkie hamburgerki

 

  • jaja 8 szt
  • cukier 350 g
  • margaryna 320 g
  • mąka 670 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • marmolada 1 op
  • mak 1/2 szkl

 

Sposób przygotowania:

Słodkie hamburgerki
Jaja wbić do misy dodać cukier i na wysokich obrotach ubić na jednolitą masę. Margarynę dokładnie utrzeć Margarynę delikatnie wymieszać z masą z jaj. Dodać przesiany proszek do pieczenia z mąką. Delikatnie i dokładnie wymieszać. Przy pomocy rękawa cukierniczego wyciskać ciasto na papier i posypać makiem. Piec na złoty kolor po wystudzeniu przełożyć ciastka marmoladą.

Tagi:

mak